Bermula Hidupku Di PIS

Assalamualaikum,

Alhamdulillah aku masih bernafas hari ini and dapat meneruskan hidup . Sudah banyak bulan aku tak post aku punya blog rindu sangat nak kembali menaip serius masa tidak mengizinkan aku . Kali terakhir aku post sebelum keluar keputusan UPU berbulan-bulan yg lepas . Oke berbalik kepada UPU hari tu Alhamdulillah keputusan aku dapat menyampung pengajian di POLITEKNIK PRIMIER IBRAHIM SULTAN , JOHOR BHARU . So aku pergi tak ? Mesti aku pergi walaupun perjalanan dari Kelantan ke Johor ambil masa 12 jam. Aku dapat kos Diploma Graphic Design. Benda nie yg memang aku minat dan memang aku ada mohon. Aku kemasukan Jun hari tu. Bersyukur tak terkata .


Aku anak sulong, of coz my mum and dad excited dapat tahu anak dia dapat sambung pengajian di ipta. Ibu bapa mana yg tak happy right? Aku first hari tu semangat gila nak pergi apabila jejak kaki kat sini perasaan berdebar sayu sedih semua ada. Pada hari pendaftaran oke lagi time mak abah aku hantar pegi dekat kolej kediaman dia aku mula rasa sebak dan ingin menangis. Lagi sebak apabila aku tengok mak aku muka dah sayu dan air mata mula membasahi pipi dia. Pesan mak "Belajar elok-elok kuatkan semangat, solat jangan pernah tinggal" I miss my mum . :(

Takleh ingat time tu mesti rasa sebak dan nangis .

Aku disini alhamdulillah dapat roommate yg perangai cam aku jugak and kawan kat sini pon oke drpd pelusuk negeri.Macam-2 loghat and macam-2 kerenah dan menceriakan lagi keadaan. Suka tengok diorang . Yg aku rapat kat sini dengan orang selangor and perlis je . Yg kelantan kelas aku tak ramai. Kelas aku ramai selangor and johor. Aku kat sini jujur agak serabut sebab assignment berlambak nak horey2 pun tak sempat . Budak-2 jabatan laen takdelha banyak sangat assignment tapi diorang banyak exam. Kitaorang tak sangat tapi assignment memang banyak.Kita orang kat sini dah biasa barang kena reject apa semua dgn lecturer . Dah menjadi kebiasan. Abah aku pesan tak mengapa kita buat lagi . Practice make perfect.



Time cuti raya hari tu aku balik serius happy sangat boleh balik . Gila tak happy cutiku 5 hari je tak best . Huawaaaaa :( and balik sini balik stress assignment semakin hari semakin banyak kot. Pening kepala dah nak fikir. Aku kat sini memang tidor lambat je. time cuti je kalau berpeluang tidor awal. Biasalaa adat study kan. Takk sabar nak cuti sem. Penat + letih nak siap p breakfast and nak buat assignment . Malasnya . Assalamualaikum . :)






No comments: